Dziś jest Piątek, 3 stycznia 2020 r.
rozmiar tekstu: A A A

Przetarg

Ostrowiec Św., dnia 21.11.2017 r.
Numer referencyjny: A.261.16.2017
Ogłoszenie nr 619140-N-2017 z dnia 2017-11-20 r.


MODYFIKACJA
SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA


Działając na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy - Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1579) zawiadamia się o dokonaniu zmiany specyfikacji istotnych warunków zamówienia na „Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2018 roku  wraz z przejęciem pracowników Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy”:


1.    III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 01.01.2018 r. do 31.12.2018 r. w zakresie:
- przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach),
- przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania i dostarczania w specjalnych termosach przez Wykonawcę do Środowiskowego Domu Samopomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. na os. Pułanki 10,
- przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem.


2.     VI. WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW POTWIERDZAJĄCYCH SPEŁNIENIE WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ BRAKU PODSTAW DO WYKLUCZENIA

INNE DOKUMENTY, KTÓRE ZOBOWIĄZANY JEST ZŁOŻYĆ WYKONAWCA

5. Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług ( szczegółowo określonych w pkt XIII SIWZ), w zakresie niezbędnym do wykazania doświadczenia w okresie ostatnich 2 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania lub wykonywania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączenie dokumentów potwierdzających, że zostały wykonana lub są wykonywane należycie.


3. XII. OPIS SPOSOBU OBLICZANIA CENY OFERTY
2. Ceną ofertową jest cena szacunkowa za zrealizowanie całego przedmiotu zamówienia,
Cena stanowi sumę wartości brutto:
a) iloczynu 44.804 posiłków i ceny brutto za przygotowanie, dostarczanie i wydawanie w lokalach Wykonawcy oraz w Środowiskowym Domu Samopomocy jednego posiłku i
b) iloczynu 9.324 posiłków i ceny brutto za przygotowanie i zapakowanie w pojemniki jednorazowego użytku wraz z przygotowaniem do odebrania przez pracowników MOPS jednego posiłku, który jest dostarczany do miejsca zamieszkania osoby uprawnionej, która decyzją administracyjną ma przyznane posiłki wraz z dowozem.


4. XIV. INFORMACJE O FORMALNOŚCIACH, JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO WYBORZE OFERTY W CELU ZAWARCIA UMOWY W SPRAWIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO

5. Zakazuje się istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, poza niżej wymienionymi:
•    w przypadku ustawowej zmiany wysokości stawek podatku VAT dotyczącej przedmiotu umowy, podlegają one zmianie od dnia wejścia w życie nowych stawek podatku, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie kwota brutto, cena netto pozostaje bez zmian.
•    w przypadku zmniejszenia ilości posiłków wskazanych w SIWZ i umowie z przyczyn niezależnych od Zamawiającego (np. z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania) zmianie ulegnie łączne wynagrodzenie Wykonawcy.
•    w przypadku zmiany miejsca wydawania posiłków- Wykonawca zobowiązany jest uzyskać zgodę Zamawiającego, nowe miejsce wydawania posiłków musi spełniać wymogi określone w SIWZ,
•    w przypadku zmniejszenia liczby wydawanych posiłków w danym tygodniu o średniotygodniowo 30% w stosunku do liczby planowanych posiłków na dany tydzień Wykonawca będzie miał prawo wypowiedzieć umowę z zachowaniem 1-miesiecznego okresu wypowiedzenia.


 5. Załącznik nr 6 do SIWZ oraz załącznik do umowy (załącznik nr 7 do SIWZ)

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 1 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. w zakresie:
- przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach),
- przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania i dostarczania w specjalnych termosach przez Wykonawcę do Środowiskowego Domu Samopomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. na os. Pułanki 10,
- przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, którzy decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem.

Wydawanie posiłków:
3. Wykonawca zobowiązany jest zapakować w pojemniki styropianowe jednorazowego użytku dopuszczone do kontaktu z żywnością  i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do godz. 11.00 w jednym z miejsc, w którym są wydawane posiłki - posiłki lub w miejscu przygotowywania posiłków, które są dowożone przez pracowników MOPS do domu podopiecznych MOPS, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem.  


6. Załącznik nr 7 do SIWZ

§ 1. 3. Wykonawca zobowiązany jest zapakować do godz. 11.00 w pojemniki styropianowe jednorazowego użytku dopuszczone do kontaktu z żywnością posiłki dla osób, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych.

§ 3. 2. Strony ustalają, że cena jednego posiłku przygotowanego i zapakowanego w pojemniki jednorazowego użytku wraz z przygotowaniem do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS na terenie miasta Ostrowca Św. wynosi ……… zł  netto /słownie: ……………………………………… plus VAT ……………….. tj.…………. zł. /słownie …………………../  brutto.

§ 5. 3. W przypadku zmniejszenia liczby wydawanych posiłków w danym tygodniu o średniotygodniowo 30% w stosunku do liczby planowanych posiłków na dany tydzień Wykonawca będzie miał prawo wypowiedzieć umowę z zachowaniem 1-miesiecznego okresu wypowiedzenia.

§ 10. 5. W przypadku zakończenia realizacji niniejszej umowy w związku z upływem terminu na jaki została zawarta oraz w sytuacji, o której mowa w § 5 ust. 3 i § 7, pracownicy zostają przejęci przez Zamawiającego w trybie art. 231 kodeksu pracy.




Dokonana modyfikacja specyfikacji wiąże wykonawcę z chwilą ogłoszenia treści niniejszego pisma.


Modyfikacja specyfikacji nie wpływa na bieg terminu składania ofert.


Zamawiający wskazuje, iż specyfikacja uległa zmianie w miejscach, które są podkreślone i wytłuszczone.


DYREKTOR
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Ostrowcu Świętokrzyskim

Magdalena Salwerowicz
Osoba, która opublikowała informację: Sylwester Wesołowski
Data opublikowania w BIP: 2017-11-21 09:52:54

Osoba, która wytworzyła lub odpowiada za treść: Magdalena Salwerowicz
Data wytworzenia informacji: 2017-11-21

Liczba wyświetleń: 512

Strona została odwiedzona 1415073 razy
Administracja techniczna serwera: Marcin Sztaba, ARL Sp. z o.o. w Ostrowcu Św.
Polityka cookies