artykuł nr 1

Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy

Ogłoszenie nr 610175-N-2020 z dnia 2020-11-13 r.
 

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim: Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim, krajowy numer identyfikacyjny 36758620000000, ul. ul. Świętokrzyska  22 , 27-400  Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, państwo Polska, tel. 41 276 76 00, e-mail biuro@mopsostrowiec.pl, faks 41 265 22 51.
Adres strony internetowej (URL): www.mopsostrowiec.4bip.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:

Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
www.mopsostrowiec.4bip.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres

 

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Gmina Ostrowiec Świętokrzyski - Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Świętokrzyska 22 27-400 Ostrowiec Św.


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:

II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

  1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r. w zakresie: przygotowywania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach), przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem.
  2. Wykonawca, który uzyska niniejsze zamówienie zobowiązany jest również do przejęcia pracownika Zamawiającego w trybie art. 23(1) kodeksu pracy. Wykonawca w związku z przejęciem zadania realizowanego przez Zamawiającego zgodnie z art. 23(1) k.p. będzie pracodawcą dla następującego pracownika:
    • pomoc kuchenna - 1 osoba, 1 etat.

      Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika zawiera Załącznik Nr 8 do SIWZ.
  3. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 1 stycznia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.:
    • liczba posiłków wydawanych w lokalach Wykonawcy - max. 22.700 (ok. 90 posiłków średnio dziennie), liczba posiłków przygotowanych do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS – max.6.300 (ok. 25 posiłków dziennie).
      Łączna maksymalna liczba posiłków: 29.000 sztuk.
      Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowych posiłków w przypadku zaistnienia takich potrzeb, pod warunkiem, iż przesunięcia te nie przekroczą maksymalnej liczby posiłków, a tym samym maksymalnej kwoty wynagrodzenia ustalonej w umowie. Przewidywana maksymalna liczba dni żywieniowych: 254 dni robocze. Podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszania ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. Zamawiający zastrzega, że w przypadku wydania większej liczby posiłków dziennie, termin wykonania zamówienia może ulec skróceniu. Powyższe okoliczności nie mogą być powodem zerwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do września 2020 r. średniomiesięczna liczba planowanych posiłków wynosiła 3.008 i średniomiesięczna liczba wydanych posiłków wyniosła 2.343. Z doświadczenia z lat ubiegłych Zamawiający wskazuje, iż liczba dziennie wydanych posiłków jest mniejsza o ok. 16-23% w stosunku do liczby planowanych posiłków.
  4. Wydawanie posiłków odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt w godzinach od godz. 12:00 do godz. 14:00 w 2 miejscach na terenie miasta Ostrowca Św. należących do Wykonawcy i dostosowanych do wydawania posiłków na naczyniach tradycyjnych. Wykonawca musi posiadać lub dysponować 2 zapleczami gastronomicznymi (zwanymi w dalszej części miejscem lub lokalem) do wydawania posiłków na terenie miasta Ostrowca Św. Posiadanie zaplecza Wykonawca musi udokumentować (własność, umowa najmu, dzierżawa, porozumienie). Miejsca te muszą być dopuszczone przez Sanepid do wydawania i spożywania w nich posiłków na naczyniach tradycyjnych.

II.5) Główny kod CPV:

55321000-6

Dodatkowe kody CPV:

55322000-3

55320000-9

55521200-0


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Data rozpoczęcia: 2021-01-01

Data zakończenia: 2021-12-31

II.9) Informacje dodatkowe: Miejsce realizacji zamówienia:

posiłki wydawane będą na terenie miasta Ostrowca Św. w lokalach wskazanych przez wykonawcę.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia działalności zawodowej wykazując uprawnienia:

  • do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy w ramach zbiorowego żywienia (dot. miejsca, w którym będą przygotowywane posiłki),
  • do wydawania i spożywania posiłków na naczyniach tradycyjnych (dot. miejsc, w których będą wydawane posiłki, w których nie będą przygotowywane posiłki),
  • do używania środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia (jeżeli wydawanie posiłków będzie odbywać się w innym miejscu niż ich przygotowywanie).

Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna

Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej wykazując:

  • posiadanie środków finansowych lub zdolności kredytowej w wysokości co najmniej 40 000 złotych.

Informacje dodatkowe

III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa

Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej wykazując:

  • doświadczenie w wykonywaniu usług objętych przedmiotem zamówienia. Warunek uznaje się za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie– zrealizował, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych realizuje co najmniej 2 usługi polegające na świadczeniu usług objętych przedmiotem zamówienia (1 usługa rozumiana jest jako 1 zrealizowana w okresie następujących po sobie 6 miesięcy lub realizowana w sposób ciągły przez okres następujących po sobie 6 miesięcy umowa), przy czym wartość 1 usługi w ww. okresie nie może być niższa niż 130 000 zł (słownie: sto trzydzieści tysięcy złotych). W przypadku realizacji umowy przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Wykonawca składając ofertę zobowiązany jest wykazać wartość umowy za okres 6 następujących po sobie miesięcy,
  • dysponowanie miejscami, w których będzie wydawał posiłki tj. zaplecza gastronomiczne muszą znajdować się w tzw. dolnej i górnej części miasta Ostrowca Św. jeżeli obiady będą przygotowywane w innym miejscu niż te, w których będą wydawane, spełniającymi minimalne wymagania służące zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami określone przez Zamawiającego w pkt III.8 SIWZ,
  • dysponowanie lokalem, w którym będą przygotowywane posiłki - jego lokalizacja nie musi znajdować się w miejscu wydawania posiłków,
  • dysponowanie środkiem transportu przeznaczonym do przewożenia posiłków dla zbiorowego żywienia, spełniającym wymogi sanitarne potwierdzone aktualnym dokumentem wystawionym przez Państwową Inspekcję Sanitarną (jeżeli posiłki będą przygotowywane w innym miejscu niż będą wydawane).

Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe: Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana w oparciu o dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt VI niniejszej SIWZ według formuły „spełnia/nie spełnia”. Zamawiający przewiduje zastosowanie procedury określonej w dyspozycji art. 24aa PZP, tzw. „procedura odwrócona”. Zamawiający najpierw dokona oceny ofert, następnie zbada czy wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp

III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp

Nie

Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

Tak

Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji

Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

  • aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia według wzoru jak w Załączniku Nr 2 do SIWZ,
  • oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1170, z późn. zm.) według wzoru jak w Załączniku Nr 5 do SIWZ,
  • oświadczenie o niezaleganiu z opłatami lub składkami na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne,
  • odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Pzp.

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

  1. decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy w ramach zbiorowego żywienia (dot. miejsca w którym będą przygotowywane posiłki),
  2. decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do wydawania i spożywania posiłków na naczyniach tradycyjnych (dot. miejsc, w których będą wydawane posiłki),
  3. zezwolenie Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
  4. Formularz oferty – Załącznik Nr 1 do SIWZ.
  5. Podpisany projekt umowy - Załącznik Nr 7 do SIWZ.
  6. Dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą, chyba że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych a Wykonawca wskazał ten fakt w składanej ofercie.
  7. Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów Wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy stanowi Załącznik Nr 4 do SIWZ.
  8. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące zatrudnienia osób bezrobotnych wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 9 do SIWZ (oświadczenie niezbędne w zakresie kryterium oceny ofert).
  9. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące miejsca wytwarzania i przygotowania posiłków, wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ (oświadczenie niezbędne w zakresie kryterium oceny ofert).
  10. Oświadczenie Wykonawcy dot. miejsc do wydawania posiłków w zakresie spełniania wymagań określonych przez Zamawiającego w pkt III.8 SIWZ wg wzoru Załącznik Nr 11 do SIWZ.
  11. Oświadczenie o wypełnienie przez wykonawcę obowiązku wynikającego z art. 13 lub art. 14 RODO w stosunku do osób, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia – wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 12 do SIWZ.
  12. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące wypełnienia obowiązku informacyjnego zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wg wzoru Załącznik Nr 13 do SIWZ.
  13. Podpisany projekt umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych - Załącznik Nr 14 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:

Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna

Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)

Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Klauzula społeczna - zatrudnienie osób bezrobotnych20
Miejsce wytwarzania i przygotowania posiłków20

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)

IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem

Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe

IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego

Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego

Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna

Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

 

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY

Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Tak

Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

  • w przypadku ustawowej zmiany wysokości stawek podatku VAT dotyczącej przedmiotu umowy, podlegają one zmianie od dnia wejścia w życie nowych stawek podatku, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie kwota brutto, cena netto pozostaje bez zmian,
  • w przypadku zmniejszenia ilości posiłków wskazanych w SIWZ i umowie z przyczyn niezależnych od Zamawiającego (np. z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania) zmianie ulegnie łączne wynagrodzenie Wykonawcy,
  • w przypadku zmiany miejsca wydawania posiłków- Wykonawca zobowiązany jest uzyskać zgodę Zamawiającego, nowe miejsce wydawania posiłków musi spełniać wymogi określone w SIWZ,
  • w przypadku zmniejszenia liczby wydawanych posiłków w danym tygodniu o średniotygodniowo 30% w stosunku do liczby wydanych decyzji na dany tydzień/miesiąc Wykonawca będzie miał prawo wypowiedzieć umowę z zachowaniem 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia na koniec miesiąca kalendarzowego.

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:

Data: 2020-11-24, godzina: 09:00,

Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:

polski

IV.6.3) Termin związania ofertą:

okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:

Załączniki:
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia648 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 1- Formularz oferty35 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 2 - Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia30 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 3 - Oświadczenie w spełnianiu warunków udziału w postępowaniu 29 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 4 - Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej30 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 5 - Oświadczenie o niezaleganiu z podatkami i opłatami28 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 6 - Opis przedmiotu zamówienia35 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 7 - Wzór umowy790 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 8 - Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika382 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 9 - Oświadczenie Wykonawcy o zatrudnieniu28 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 10 - Oświadczenie Wykonawcy o miejscu wytwarzania28 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 11 - Oświadczenie Wykonawcy, iż miejsca do wydawania posiłków spełniają wymagania, określone w art.6 pkt 1 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (tekst jednolity Dz.U. z 2020 r. poz. 1062)264 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 12 - Klauzula informacyjna RODO544 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 13 - Oświadczenie Wykonawcy28 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 14 - Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych485 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer
Załącznik Nr 15 - Wykaz usług29 KBOtwórz plik w Google Docs - Viewer